Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt
winter in Hasselt

WINTER in Hasselt

Beste ondernemers,

Nog één week en het mooiste en voor velen de belangrijkste periode van het jaar zal aanvangen, de Kerstperiode. Zoals afgesproken zullen ten laatste op 7 december alle verlichtingen en
aankleding geplaatst zijn in de stad. Op deze dag zal de Kerstman namelijk officieel zijn intrede doen en zal de Kerstboom op de Grote Markt officieel ontstoken worden door de Burgemeester Nadja Vananroye en de Kerstman.

De Kerstman en zijn elfjes komen niet zomaar met lege handen. Graag zou ik 2 koetsen willen voorzien van jullie ingepakte cadeautjes. Mooi ingepakte dozen (lege dozen) met jullie logo of typische en herkenbare stijl van inpakken. Kortom een extra moment om jullie winkel in de kijker te zetten.

Wilt u een pakketje meegeven voor de Kerstman dan dient u dit uiterlijk vóór 5 december af te geven. Stuur eerst een antwoord op deze mail zodat we al rekening kunnen houden met uw deelname. Ik vermeld dan ook de locatie om uw pakket af te leveren.

Route van de intrede

Om 16.30 uur vertrekt de Kerstman met zijn gevolg vanaf het Leopoldsplein door de Koning Albertstraat richting de Grote Markt. Hier zal hij dan verwelkomt worden door de burgemeester om samen de Kerstboom te ontsteken. De Kerstman vervolgt zijn weg dan richting het Huis van de Kerstman op Winterland via onderstaande route.

Opstelling Leopoldplein – vertrekpunt Richting Koning Albertstraat
Grote Markt
Hoogstraat
Demerstraat
Paardsdemerstraat
Zuivelmarkt
Fruitmarkt
Kortstraat
Vismarkt
Maastrichterstraat
Kolonel Dusartplein – Winterland

Ook online staat het programma voor de komende maand op
www.hasselt.be/nl/winter

Verlichting en aankleding in de binnenstad

Om op 7 december de stad Kerst-klaar te hebben zullen vanaf volgende week de verlichtingen worden geplaatst in bomen, overspanningen en lantaarnpalen. De straten die op eigen initiatief al begonnen zijn met de aankleding zullen door deze extra verlichting aangevuld worden. Kortom iedereen geniet hiervan mee.

Naast de verlichtingen hebben we ook nog bomen van 3m hoogte besteld (Nordmann). Deze zullen verdeeld worden op de plaatsen waar extra aankleding nodig is zoals Fruit- en Zuivelmarkt maar ook de Stationsbuurt. De kerstboompjes in de, begin dit jaar geplaatste, bloembakken zullen ook volgende week nog worden voorzien van lampjes. Doordat niet alle bakken in de buurt van een elektriciteitsbron staan worden deze voorzien van batterij en timer.

Koopweekend

Op 15, 16 december en 22, 23 december vallen dit jaar de koopweekends. Naast de eigen communicatie vanuit de Stad Hasselt hebben we dit jaar ook constructief samengewerkt met winterland. Door deze samenwerking spreken we een veel grotere doelgroep aan in een straal van 100 km, zetten we een onlinecampagne in rond Luik, zullen er 3 TVL-spotjes uitgezonden worden en zijn afspraken gemaakt met touroperators om de stad, en daarmee jullie, extra in de kijker te zetten.

De touroperators zullen vanaf dit jaar hun passagiers niet meer afzetten aan het Kolonel Dusartplein, maar aan de Luikersteenweg ter hoogte van het Villerspark. Op deze manier vragen wij de bezoekers de doorsteek te maken doorheen de stad om naar Winterland te gaan. Zij die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van de Hop on – Hop Off busjes die om de 15 minuten halthouden aan:

– Leopoldsplein
– Kunstlaan
– Dusartplein
– Molenpoort
– Diesterpoort
– NMBS- Station

Na het uitstappen zullen de passagiers de bordjes kunnen volgen om op hun bestemming te geraken. Na het succes van de parking shuttle vorig jaar zullen we deze ook dit jaar inzetten
tijdens deze drukke weekenden. Beide diensten zijn gratis!

Poorten

Zoals u wellicht al gezien heeft hebben we samen met Winterland en The Century al een eerste Kerstboom geplaatst op de kop van Koning Albertstraat. De Diesterpoort, Kempische Poort en de Molenpoort zullen ook voorzien worden van een mooie inkom. Op het Molenpoortplein zullen dit geen verlichtingen zijn maar een werk van Frits Jeuris. 7 kubussen van staal die de letters van onze stad weergeven. Elke kubus heeft een ander nut. Zo zullen er zitbankjes, klimhoekjes maar ook groen in verwerkt zijn om onze bezoekers te verrassen op een unieke manier. Deze kubussen zijn een duurzame aankoop geweest dus zullen gedurende het jaar op meerdere locaties komen te staan.

We wensen jullie allemaal een productief en succesvol eindejaar toe en hebben dit jaar ons uiterste best gedaan om bovenstaande te kunnen realiseren. Volgend jaar gaan we dit ook weer me veel plezier doen.

2019

Net als begin dit jaar gaan er in 2019 ook weer stuurgroepen worden opgezet. De stuurgroepen van dit jaar hebben er onder andere toe geleid dat we Hasselt in the Mood nieuw leven hebben in kunnen blazen en hebben we met de Swishing-party in het Modemuseum en ModeGewijs in de binnenstad laten zien dat het vooral de samenwerkingen zijn die tot succes zullen leiden.
Om constructief te werk te gaan in 2019 willen we de stuurgroepen baseren op de Kwartieren. We hebben onder andere gemerkt dat de betrokkenheid van een ondernemer voor een evenement dat elders in de stad plaatsvindt, begrijpelijk, te laag is. Wanneer de deelnemers van deze stuurgroepen na kunnen denken over hun eigen directe omgeving zal dit een enorm verschil gaan uitmaken.

Wanneer u interesse heeft deel te nemen aan de stuurgroep van uw Kwartier zou ik u willen vragen mij een bericht te sturen naar christiaan.kastrop@hasselt.be. Ik zal de lijst dan opmaken en u begin volgend jaar contacteren. Om de groepen werkbaar te houden zou ik graag maximaal 10 personen per groep willen. Deze kunnen dan gedurende het jaar aangepast worden maar de bedoeling is daadkrachtig en toekomstgericht invulling te brengen aan deze momenten.

Ten laatste geef ik jullie graag nog de shoppingweekends van 2019 mee.

– 5 en 6 januari Soldenweekend
– 23 en 24 maart Lenteshoppen
– 6 en 7 juli Zomershoppen
– 5 en 6 oktober Weekend van de Klant
– 14 en 15 december Kerstshoppen
– 21 en 22 december Kerstshoppen

We proberen iedereen op de hoogte te houden van de komende evenementen, acties en bruikbare informatie. Kent u iemand die nog niet is ingeschreven? Gebruik deze link www.hasselt.be/nieuwsbriefeconomie om op de hoogte te blijven.

Indien er nog vragen of onduidelijkheden?
Christiaan.kastrop@hasselt.be
+32 494 14 87 88

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Nieuws overzicht