Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt

UNIZO heeft het Handmade In Belgium label in Hasselt uitgereikt aan Sophie Brauns van de Keramiekclub

UNIZO Limburg heeft het Handmade In Belgium – UNIZO -label in Stad Hasselt uitgereikt aan Sophie Brauns van de Keramiekclub
Zaakvoerster Sophie Brauns ontving uit handen van Bart Lodewyckx en Steve Jacobs, voorzitter Unizo Hasselt, het HIB label in Hasselt. De Keramiekclub is meer dan een atelier waar met klei gewerkt wordt. Het is een club waar klei, creativiteit en mensen elkaar ontmoeten. Sophie geeft allerhande workshops om te leren werken en boetseren met klei. Daarnaast ontwerpt ze ook haar eigen collectie.

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Hasseltse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.
Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.
Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Nieuws overzicht