Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt

Studentenstartup en UNIZO Limburg geven student-ondernemers een duw in de rug

Steeds meer studenten starten tijdens hun studies al een eigen zaak.

Om die student-ondernemers én recent afgestudeerde ondernemers nog beter te begeleiden, brengen ondernemersorganisatie UNIZO Limburg, de UHasselt en Hogeschool PXL hen actief samen in een speciaal traject.

“Door student-ondernemers in een werkgroep samen te brengen met enkele andere beginnende ondernemers versterken we de student-ondernemer in de opstartperiode van hun onderneming”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. De 16 student-ondernemers worden begeleid door Wouter Moons, adviseur bij UNIZO Limburg en ondernemer. “Een van de sterktes van dit traject is de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen. Bovendien worden de student-ondernemers ‘geïntegreerd’ met andere ondernemers. Ze zitten niet meer in hun veilige onderwijsomgeving. Op die manier versterken onderwijs en economie elkaar.”

Onderwijs én ondernemen

“Het doel van StudentStartUP is om studenten zo dicht mogelijk bij de realiteit van het ondernemerschap te brengen. Door de samenwerking met UNIZO, waar ondersteuning van ondernemers corebusiness is, bevinden onze studenten zich in de ideale biotoop om hun zakelijke competenties verder te ontwikkelen”, aldus Piet Pauwels, decaan van de faculteit Bedrijfseconomische wetenschappen van de UHasselt.

“UNIZO is al jaar en dag een trouwe partner in het ondernemerschapsverhaal dat we binnen Hogeschool PXL samen met de UHasselt willen schrijven. StudentStartUP is daar het bewijs van”, zegt Jean-Pierre Segers (departementshoofd PXL Business).

Goesting

Eén van de UHasselt-studenten die deelnemen aan het programma is Michiel Kempen. De informaticus in spe is eventfotograaf en ontwikkelaar van webapplicaties. “Als student-ondernemer is het niet evident om snel en efficiënt je weg te vinden in het doolhof aan organisaties die starters begeleiden en adviseren. Hulp bij die zoektocht is dan ook heel welkom”, zegt hij. Ook over StudentStartUP is Michiel zeer te spreken. “Dat de UHasselt via StudentStartUP de goesting om ondernemen ondersteunt, vind ik een heel goede zaak.”

Bron: Focus op Hasselt (Lutje Bex)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Nieuws overzicht