Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt

Nieuwsbericht: IKEA Site en Media Markt

UNIZO Hasselt en HcH zijn eveneens tevreden dat er eindelijk duidelijkheid komt rond de invulling van de retailbox bij IKEA. Helaas moeten we echter vaststellen dat het voor deze invulling blijkbaar noodzakelijk is om een publiekstrekker minstens gedeeltelijk uit de binnenstad weg te halen. Dit betreuren we natuurlijk ten zeerste. De handelaars in de binnenstad hebben de komst van IKEA gesteund.  Maar indien toen duidelijk zou zijn dat dit ten koste zou gaan van een belangrijke publiekstrekker in de binnenstad, dan zouden de meningen over de komst van IKEA wellicht anders geweest zijn. Bij de komst van IKEA is er nooit sprake geweest van een herlokalisatie van Media Markt. Dit nu wel doen is een woordbreuk tegenover de ondernemers in de binnenstad.

Wij hopen dat het stadsbestuur dit negatief advies van het Comité voor de Distributie volgt. Zoals de huidige aanvraag tot wijziging van het assortiment geformuleerd is kan op geen enkele wijze verhinderd worden dat Media Markt in de tweede vestiging ook kleine goederen verkoopt. De invulling van de retailbox bij IKEA moet – net zoals de komst van IKEA zelf – de binnenstad versterken en niet verzwakken. Dit is altijd het uitgangspunt geweest bij het aantrekken van nieuwe spelers, ook in andere projecten.  Wij vragen alvast een overleg met het stadsbestuur vooraleer zij een beslissing nemen.  Tot heden zijn onze ondernemers te weinig betrokken geweest in het overleg rond dit dossier, dat daarentegen een belangrijke negatieve invloed kan hebben op hun broodwinning en de tewerkstelling in de binnenstad.

Enkele vragen die we vanuit UNIZO Hasselt, HcH en UNIZO Limburg dan ook graag in ons overleg met het stadsbestuur verduidelijkt willen zien, zijn de volgende:

Welke is de termijn van het nieuwe huurcontract van Media Markt in TT aangezien deze rechtstreeks verband houdt met het engagement om nog lang in de binnenstad te verblijven? Is er bereidheid van het stadsbestuur om Media Markt te verplichten om zich in beide vestigingen te houden aan de verkoop van bepaalde assortimenten, bijvoorbeeld enkel grote toestellen in de vestiging bij Ikea? zijn de cijfers van Media Markt rond de meertewerkstelling van 20 personen voor een totaal van 250 m² extra verkoopoppervlakte niet te rooskleuring ingeschat? Wordt de inhoud van het dossier betreffende de socio-economische vergunning naar de werkelijke situatie geactualiseerd?

Op basis van de antwoorden van het stadsbestuur zullen wij ons standpunt en verdere acties bepalen.

We hopen u hiermee voorlopig passend geïnformeerd te hebben.

Danny Vanswijgenhoven

Voorzitter – UNIZO Hasselt

Karine Valy

Voorzitter – HcH

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Nieuws overzicht