Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt
HIB label uitgereikt aan Niels Vaes, bakkerij Maris

HIB-label in Hasselt uitgereikt aan Niels Vaes van Bakkerij Maris.

Unizo Limburg heeft het ‘Handmade In Belgium’-label in Hasselt uitgereikt aan Niels Vaes van Bakkerij Maris.

Zaakvoerder Niels Vaes ontving uit handen van Bart Lodewijckx het HIB label. Niels studeerde toegepaste economische wetenschappen maar was van kleins af aan gepassioneerd door de bakkersstiel. Tijdens zijn studies TEW volgde hij bijna dagelijks avondschool om de kneepjes van het bakkersvak onder de knie te krijgen. Een klein jaar geleden nam hij bakkerij Maris over in de Vijverstraat. Met zijn enthousiast team tovert hij verse broodjes en heerlijke patisserie op de plank.

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Hoeseltse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.
Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Nieuws overzicht