Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt
boon

‘Handmade In Belgium’-label voor chocoladehuis Boon

Unizo Limburg & Unizo Hasselt heeft het ‘Handmade In Belgium’-label in Hasselt uitgereikt aan Patrick Mertens en Inge Lijnen van chocoladehuis Boon.

Zaakvoerders Patrick Mertens en Inge Lijnen ontvingen uit handen van Geert Lambrechts, voorzitter UNIZO Limburg en bestuursleden van UNIZO Hasselt, Stefan Hendrickx en Guido Quintens, het HIB label. Wie bij Chocoladehuis Boon in Hasselt naar binnenloopt, ontdekt het meteen: in dit huis ruik, beleef en ontdek je pure passie voor chocolade. In het open atelier zijn de meester-chocolatiers Patrick Mertens en Tom Theysmans en hun team druk in de weer met unieke chocoladen sierstukken, pralines en allerlei andere chocoladen heerlijkheden. Wie dit rustig wil gadeslaan, kan in de koffie- en theelounge genieten van een uitgebreide kaart met exclusieve koffie- thee- en chocoladedranken. En uiteraard kan u daarna in de winkel zelf een doosje pralines samenstellen zodat u thuis nog kunt nagenieten van deze unieke chocoladebelevenis.

Met het HIB-label wil UNIZO Limburg ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren, extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Hasseltse ondernemers passen perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit. Met dit label erkent UNIZO Limburg de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.
Ondernemers met een HIB-label voldoen aan strikte criteria. Zo moet de ondernemer zijn activiteit in hoofdberoep uitoefenen. Hij of zij mag maximum twintig werknemers in dienst hebben. Bovendien moet het product voor minstens 50 procent ‘handmade’ zijn. Het product heeft daarnaast een zekere nutsfunctie en is uniek in zijn soort.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Nieuws overzicht