Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt
nieuwviaductKiewit/corda

Viaduct Kiewit: Vervolg werkzaamheden

Bericht: Agentschap wegen en verkeer  Limburg

Geachte heer,

Geachte mevrouw,

De bouw van de tweede brughelft, aan de kant van de Corda Campus, ligt op schema. In de komende twee weken stort de aannemer hier het definitieve brugdek. Daarmee rondt hij de laatste betonwerken van het viaduct af. De week na Pukkelpop start vervolgens de afwerking, zoals het plaatsen van waterdichting, de asfaltering en het installeren van vangrails en leuningen.

Het nieuwe viaduct krijgt in beide richtingen twee rijstroken en een vrijliggend fiets- en voetpad. Volgens de huidige planning kan het agentschap deze nieuwe infrastructuur in de loop van oktober voor alle weggebruikers openstellen.

Omgevingswerken rond en onder het viaduct

Begin juli paste het agentschap de rotonde aan die de Corda Campus en de achterliggende bedrijven ontsluit. De rotonde is omgevormd tot een ovonde, zodat bezoekers deze zone makkelijker, veiliger en vlotter kunnen bereiken.

Vanaf dinsdag 1 augustus, gaan de omgevingswerken verder langs de brug. Zowel aan de kant van Hasselt, als aan de kant van Zonhoven worden de oostelijke ventwegen (kant Corda) nog aangepakt. Eerst krijgen deze een gescheiden riolering. Vervolgens wordt het wegdek vernieuwd. De school Kindsheid Jesu, het rusthuis, het perron en de parkeergarage blijven bereikbaar via de parking van de Corda Campus. Het is de bedoeling om deze ventwegen tegen het begin van het nieuwe schooljaar klaar te krijgen.

Daarna werkt de aannemer tot eind november nog het metselwerk van het viaduct en o.a. de K&R-zone aan de kant van Hasselt en de parkeerruimte aan de kant van Zonhoven verder af.

met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Mobiliteit