Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt
nieuwviaductKiewit/corda

Viaduct Kiewit, Beide brughelften open vanaf 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober zal het Agentschap Wegen en Verkeer het viaduct in Kiewit opnieuw volledig openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Hiermee komt het einde van de werken die anderhalf jaar duurden in het zicht.

Midden december moeten de werken aan het viaduct volledig klaar zijn. Nadat de nieuwe, westelijke brughelft in februari al in gebruik werd genomen, werkte de aannemer de voorbije maanden aan het oostelijk brugdeel (richting Zonhoven). Die werken zijn nu afgerond. Zaterdag wordt het viaduct opnieuw volledig opengesteld voor het gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat het ‘Tidal Flow’-systeem dat het verkeer de voorbije maanden in goede banen heeft geleid, zal verdwijnen.
Belastingproef en verwijdering Tidal Flow
Voor de openstelling vindt er vrijdag 20 oktober een belastingproef plaats. Tijdens die test rijden een tiental volgeladen vrachtwagens tegelijkertijd het nieuwe brugdeel op om zo de stabiliteit van de constructie te testen.

Als het brugdeel de test doorstaat, start het agentschap zaterdag 21 oktober vanaf 7.00 uur met de verwijdering van het Tidal Flow-systeem. Tijdens de verwijdering van het Tidal Flow-systeem blijft in elke rijrichting één rijstrook beschikbaar. Vanaf zaterdagavond kan het gemotoriseerde verkeer dan haar definitieve plaats op de brug innemen.
Aansluitende nachtelijke werken
In de nacht van zaterdag op zondag zal de aannemer o.a. het veiligheidsrooster tussen de beide brughelften plaatsen. Tijdens deze werken kan het verkeer in beide richtingen over één rijstrook blijven rijden.

Gedurende de nachten van maandag 23 op dinsdag 24 oktober en van dinsdag 24 op woensdag 25 oktober zal AWV ook nog asfalteringswerken uitvoeren op het westelijk deel van het kruispunt met de Corda Campus (richting Hasselt). Deze werken gebeuren telkens tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Het doorgaand verkeer kan dan in beide richtingen over één rijstrook op de andere brughelft rijden. Voor de weggebruikers van en naar de Corda Campus voorziet het agentschap een lokale omleiding.
Fietsomleiding blijft van kracht
In de loop van de volgende weken legt de aannemer de laatste hand aan de afwerking op en rond de brug. Zo krijgen onder meer de fietstunnels nog een grondige opfrisbeurt en volgt de aanleg van de fietspaden op het viaduct zelf. Fietsverkeer van en naar Zonhoven rijdt daarom ook na de openstelling nog om via de bestaande omleiding.

Midden december zouden de werkzaamheden volledig klaar moeten zijn.

met vriendelijke groeten,

Wegen en Verkeer Limburg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Mobiliteit