Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt

Bedrijventerrein Kiewit is bereikbaar tijdens Pukkelpop

Van woensdagochtend 15 augustus (06u.) tot zondagnamiddag 19 augustus (14u.) is de Kempische steenweg in Kiewit-Hasselt verkeersvrij naar aanleiding van het Pukkelpop festival. Vanaf het kruispunt met de Vijversstraat en de Tulpinstraat (kerk van Kiewit) tot en met het viaduct (Philipsbrug) is de Kempische steenweg afgesloten voor alle verkeer.

Gedurende deze 5 dagen blijft het bedrijventerrein Kiewit en de Corda Campus steeds bereikbaar. Bestemmingsverkeer naar deze twee sites dient zolang via een alternatieve route te rijden. Informeer uw medewerkers, klanten en leveranciers over de aangewezen omleiding en adviseer hen om extra reistijd te voorzien.

Alle wegen leiden naar de Hasseltse ring… en zo naar uw bedrijf

Omdat het bedrijventerrein Kiewit en de Corda Campus enkel te bereiken zijn via de Kempische steenweg komende vanuit Hasselt zijn er voor het bovenlokaal verkeer twee omleidingstracés naar de Hasseltse Grote Ring (R71). Route Y loopt via de E314, Westerring en Universiteitslaan en is de aangewezen omleiding voor verkeer van en naar oostelijke richting (Genk, Opglabbeek, Maasmechelen, Aken, …). Route Q stuurt het verkeer aan de verkeerswisselaar in Lummen over de E313 en de Kuringersteenweg.

Vanuit Hasselt via de Kempische steenweg

Let op want vanaf de Grote Ring in Hasselt volgt men niet langer Q of Y maar de aanduiding ‘Pukkelpop’ tot op de brug over het Albertkanaal van de Kempische steenweg. Verkeer dat het bedrijventerrein Kiewit wenst te bereiken, rijdt vervolgens rechtdoor en zal vlak voor het viaduct rechtsaf via de Research Campus naar de Walenstraat worden geleid en is zo dan ook meteen op bestemming.

Lokale omleidingen voor medewerkers uit de buurt

Stel uw personeel woont in Zonhoven. Zij zullen tijdens Pukkelpop een stukje moeten omrijden. Dit kan via de lokale omleidingen en hoeft niet via de bovenlokale routes.
Vanuit Zonhoven loopt de aangeduide route via Ranonkelstraat > Slangbeekweg > Langvennestraat > Nijverheidskaai > Oude-Heidestraat en Paalsteenstraat tot aan de verkeerslichten met de Kempische steenweg. Hier rijdt men links de steenweg op om via de Research Campus ter plaatse te geraken. Een alternatief is om na de Slangbeekweg direct de Paalsteenstraat te nemen tot aan de steenweg.
Terug naar Zonhoven rijdt men via de Kiewitstraat en de Bokrijkseweg. Opgelet, geen van beide routes kan in omgekeerde richting aangezien er op een gedeelte van elk tracé éénrichtingsverkeer geldt

Bereikbaarheid Walenstraat

Zoals gezegd loopt de lokale omleiding van Hasselt naar Zonhoven vanaf de Research Campus over de Walenstraat naar de Kiewitstraat. Dit deel van de Walenstraat is dan ook voor alle verkeer toegankelijk én tevens in beide richtingen. Het gedeelte van de Walenstraat richting de Kempische steenweg, vanaf de aansluiting van de Research Campus, is enkel toegankelijk voor bewoners (doorlaatbewijs) en bestemmingsverkeer voor de bedrijven.
De controlepost die staat op de hoek van de Walenstraat met de Research Campus heeft als opdracht om festivalbezoekers in dit deel van de Walenstraat, én de Bedrijfsstraat, maximaal te weren en weg te sturen. Klanten, medewerkers en leveranciers worden wel doorgelaten. Om de doorgang wat vlotter te laten verlopen, kan u uw medewerkers een doorlaatbewijs bezorgen. Deze vindt u in de tweede Pukkelpopkrant die in de brievenbus valt. U kan voor doorlaatbewijzen eveneens terecht in het Infopunt van de stad Hasselt dat vanaf maandag 8 augustus open is. Het Infopunt vindt u tegenover de kerk van Kiewit, op de hoek van de Kempische steenweg met de Tulpinstraat.
Maar ook zonder doorlaatbewijs kan bestemmingsverkeer (bv leveranciers en klanten) de controlepost passeren. Gelieve te begrijpen dat de doorstroom hier tijdens Pukkelpop wel iets minder vlot dan anders zal verlopen.

Heb je na het lezen van deze mail toch nog vragen over je bereikbaarheid of de verkeersafwikkeling, dan kan je contact opnemen met omgevingsadviseurs Tom Buntinx of Frederik Bronckaerts. Dat kan via telefoon op 011 433 855 of via mail naar pkpomgeving@amaril.be.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Mobiliteit, Nieuws overzicht