Als ondernemer heeft u 101 redenen om nu te kiezen voor het lidmaatschap bij Unizo Hasselt

Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Hasselt start met de aanleg van een doorlopende fietslus rond de Groene Boulevard.

Momenteel wordt de promenade van de Groene Boulevard op een aantal plekken onderbroken door obstakels en is de fietsroute niet overal even duidelijk. Dit zorgt voor verwarring en onveilige situaties. De combinatie met oncomfortabele kasseistroken zorgt ervoor dat veel fietsers het fietspad aan de buitenzijde van de ring ook in tegengestelde richting gebruiken.
Om een veilige en aangename fietsomgeving te creëren, hebben het Agentschap Wegen en Verkeer en het stadsbestuur voor alle ontbrekende schakels op de Groene Boulevard een oplossing gezocht.

“Met deze investering creëren we concrete, nieuwe perspectieven voor de fietsers in Hasselt.”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. We werken de ‘missing links’ weg, zodat de kleine ring een vlotte en veilige fietsverbinding wordt.”

De bestaande stukken promenade worden in de loop van de volgende maanden o.a. door een doorlopende, beige, laag asfalt en fietsstraten met elkaar verbonden. Ter hoogte van de ventwegen krijgen de fietsers voorrang zodat een ononderbroken, comfortabele en veilige fietsstrook zal ontstaan.

Burgemeester Nadja Vananroye is tevreden dat de werken van start gaan. “Ik wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bedanken voor de samenwerking in dit mobiliteitsdossier. Omdat de Groene Boulevard een gewestweg is, konden we deze ‘missing links’ op vlak van fietsinfrastructuur niet alleen oplossen. Met de werken die vandaag starten, komen we tot wat we gerust een ‘Boulevard 2.0’ voor fietsers mogen noemen. Want verkeersveiligheid voor elke weggebruiker is iets waar we met zijn allen aan moeten werken.”

Werkzaamheden

Vanaf vandaag worden ter hoogte van de bibliotheek en de Maastrichtersteenweg de eerste twee zones aangepakt. In de loop van de volgende maanden zullen vervolgens de andere locaties volgen. De heraanleg van de ventweg op het Kolonel Dusartplein en de herinrichting van de kanaalzone zullen het project in 2019 afronden. Omdat de werkzaamheden sterk weersafhankelijk zijn, is het niet mogelijk om de volledige planning al concreet mee te delen.

Verkeersmaatregelen

Door een goede afstemming van de werkzaamheden en tijdelijke aanpassingen van verkeerssituaties zullen alle zones, woningen en handelszaken telkens zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Fietsers en voetgangers kunnen sowieso altijd langs de werfzone passeren.

Bijkomende informatie

Op de webpagina www.wegenenverkeer.be/kleineringhasselt kunnen geïnteresseerden altijd de laatste versie van de planning en de grondplannen inkijken. Wie automatisch op de hoogte wil blijven van het verdere verloop van de werkzaamheden kan er zich ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief over dit project.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email

Meer nieuws met categorie: Mobiliteit, Nieuws overzicht